Nu finns hockeypulvret som topping!

På glassen? Eller bakverket? Varför inte i drinken? Äntligen finns vårt omtyckta lakritspulver som topping, hur det ska användas är helt upp till dig!

  • Pulver med smak av saltlakrits
  • Smart förpackning för enkel dosering
  • Oändliga användningsområden = Fantasin bestämmer!

Funkar till allt!

Ta glassen, snacksen eller bakverken till en helt ny nivå. I grannländerna Norge och Island har dom redan fattat grejen. Och nu har trenden äntligen kommit till Sverige. Du hittar Hockeypulver Topping i ICA-butikerna.

Och du, vi vill gärna se vilka smarriga topping-kombos du hittar på. Visa och berätta på sociala medier och tagga med #hockeypulvertopping

David Kringlund

En drink med Hallon och Hockeypulver

Lakrits, hallon, citron och tequila är smakerna som står i fokus. Jag går igenom två olika drinkrecept, ett enkelt och ett lite svårare som kräver en sifon, något för alla helt enkelt. Det och flera andra tips som tar dina drinkar till nästa nivå i ditt egna kök, eller för den delen bar.

Recept 1
5 cl Tequila
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
Toppa med hallonskum & Hockeypulver

Skaka tequila, citronjuice och sockerlag kallt med en shaker. Sila upp över is i ett lågt glas och toppa med hallonskum. Strö valfri mängd Hockeypulver över drinken och servera.

Om du inte har en sifon så kan enkelt göra följande recept, det är minst lika gott.

Recept 2
5 cl Tequila
3 cl Citronjuice
2 cl Sockerlag
3-4 Hallon
1 Äggvita
Hockeypulver

Skaka allt utom Hockeypulver utan is för ett luftigt skum. Skaka sedan med is för att kyla drinken. Sila upp ingredienserna i ett frostat glas på fot och toppa med Hockeypulver.

Hallonskum
15 cl Citronjuice
20 cl Sockerlag (50/50)
1 Näve hallon
3 äggvitor

Mixa sockerlag och hallon till en slät puree och sila av. Tillsätt den avsilade hallonsirapen, citronjuicen och äggvitorna i en sifon på minst
0,5 L. Ladda i en patron och förvara i kylen någon timme så att skummet sätter sig.